Jacques Tati

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Jacques Tati.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Jacques Tati, 0 åbne breve

Jacques Tati film med Biograf.Kiao Cinema Hele ark film Jacques Tati

Bøger, videoer og andre produkter Jacques Tati,
eBay

Om Jacques Tati
Jacques TatiJacques Tati (9. oktober 1907, - 5. november 1982) var en fransk filmskaber. Han blev født som Jacques Tatischeff i Le Pecq (Yvelines), Frankrig og døde i Paris. I slutningen af 1930'erne indspillede han med en vis succes nogle af sine tidlige sportskunster, som han havde optrådt med som mimeartist. Disse film startede hans filmkarriere. Hans første spillefilm, Jour de Fête, handler om et landsbypostbud, som efter at være blevet påvirket af en film han har set i et tivoli, gør alt for at forbedre sin postomdeling. Tati spiller hovedrollen i alle sine film, og fra hans anden spillefilm (Les vacances de Monsieur Hulot) og frem er denne rolle altid den kejtede og socialt kluntede Monsieur Hulot. Tatis manuskript til Les vacances de Monsieur Hulot blev Oscar-nomineret i 1954 og Mon Oncle fik i 1958 en Oscar for bedste udenlandske film. Hans næste projekt, Playtime, som det tog ham ni år at færdiggøre, var hans største satsning og dyreste film (han fik opført en moderne by, kaldet Tativille, i fuld målestok i et filmstudie). Filmens kommercielle fiasko fik ham til at indspille sine to sidste film med meget beskedne budgetter. Et sidste manuskript, Confusion, med fjernsyn som tema er endnu ikke blevet indspillet. Rowan Atkinson, som er kendt for sin rolle som Mr. Bean, har tidligere udtalt at en af hans største inspirationskilder til figuren Mr. Bean, er Jacques Tatis klovn Monsieur Hulot.
Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. ► Jacques Tati om Kiao

Berømtheder > J > Jacques Tati