Michel Houellebecq

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Michel Houellebecq.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Michel Houellebecq, 0 åbne breve

Michel Houellebecq film med Biograf.Kiao Cinema Hele ark film Michel Houellebecq

Bøger, videoer og andre produkter Michel Houellebecq,
eBay

Om Michel Houellebecq
Michel Houellebecq [miʃɛl wɛlˈbɛk] (født Michel Thomas 26. februar 1958 på Réunion) er en kontroversiel og prisvindende fransk forfatter. Som følge af forfølgelse, der bl.a. medførte tiltale for racisme, hvad han frikendtes for i retten, forlod Houellebecq Frankrig for at bosætte sig i Irland i en årrække. På nuværende tidspunkt bor forfatteren i Spanien. Houllebecq blev civilingeniør i 1978. Senere arbejdede han som computeradministrator i Paris, blandt andet i den franske nationalforsamling. Han brød igennem som forfatter med romanen Udvidelse af Kampzonen fra 1994 (på dansk i 2002), i 1998 vandt han Prix Novembre med Elementarpartikler (på dansk i 2001). I 2001 udkom Platform og bidrog til Houellebecqs brede gennembrud. Muligheden af en ø udkom i 2005. Hans roman, Kortet og Landskabet (La carte et le territoire) skaffede ham i 2010 den vigtige franske litteraturpris, Prix Goncourt. Houellebecqs romaner er fælles kendetegnet ved opfattelsen af en vestlig verden hvor markedskræfternes indflydelse har spredt sig til alle områder af livet. Det domæne han især er blevet berømt på at beskæftige sig med er seksualitetens. Her er inddelingen i vinder og taber, alderens nedbrydende indflydelse og de selvrealiserende individualisters brutale kynisme alle uundgåelige betingelser der så godt som udelukker nogen form for mellemmenneskelig kærlighed. Hans romaners fortællerfigurer er grundlæggende påvirket af, at kærligheden og det erotiske liv er blevet kampzone for markedskræfterne og Michel Houellebecqs skandaleombruste karriere skyldes især den narcissistisk voldelige og pornografiske virkelighed, som hans hovedpersoner fuldt ud oplever og identificerer sig med. Udvidelse af Kampzonen er blevet filmatiseret af Philippe Harel og er for Det Kongelige Teater blevet omsat til et skuespil på dansk af Jens Albinus.
Ifølge Wikipedia. ► Michel Houellebecq om Kiao

Berømtheder > M > Michel Houellebecq