James Stewart

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til James Stewart.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven, vil blive slettet.

James Stewart, 0 åbne breve

James Stewart film med Biograf.Kiao Cinema Hele ark film James Stewart

Bøger, videoer og andre produkter James Stewart,
eBay

Om James Stewart
James Maitland "Jimmy" Stewart (20. maj 1908 i Indiana, Pennsylvania – 2. juli 1997) var en amerikansk oscarbelønnet filmskuespiller. Igennem syv årtier i Hollywood opnåede nærmest ikonstatus gennem sine roller i flere Hollywood-klassikere som Natten før brylluppet (The Philadelphia Story), Det er herligt at leve (It's a Wonderful Life) og En kvinde skygges (Vertigo). Hans afdæmpede, lidt kejtede charme og hans ranglede type gjorde ham ideel til sympatiske, redelige roller, og han var en af Hollywoods mest elskede stjerner. I løbet af sin karriere fra 1935 til 1991 blev han nomineret til fem Oscars, og vandt en oscar for bedste mandlige hovedrolle for Natten før brylluppet samt en æres-Oscar for sin samlede karriere. Han blev så kendt og elsket af det amerikanske filmpublikum, at han som oftest blev kaldt "Jimmy" Stewart, selvom han aldrig selv brugte dette navn i forbindelse med sine film. James Stewart ville egentlig være arkitekt, men begyndte at interessere sig for teater, da han gik på universitetet. Hans første succes som skuespiller fik han på Broadway før hans filmdebut i 1935. Karrieren fik for alvor fart med hans roller i Frank Capras film, især med filmen Mr. Smith kommer til Washington (Mr. Smith Goes to Washington, 1940), som gav ham den første oscarnominering. Stewart fik en alsidig filmkarriere og satte sit præg på et bredt udvalg af filmgenrer, heriblandt screwball comedy, westernfilm og suspense thrillere. Han arbejdede sammen med flere berømte instruktører som Alfred Hitchcock, John Ford og Anthony Mann. Han vandt mange filmpriser og "Lifetime Achievement awards". Han anses for at være en af de fineste skuespillere i den klassiske Hollywood "guldalder" og det amerikanske filminstitut har udråbt ham til at være nr. 3 på listen over de største mandlige filmstjerner i historien ("Greatest Male Star of All Time").
Ifølge Wikipedia. ► James Stewart om Kiao

Berømtheder > J > James Stewart