Ulrike Meinhof

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Ulrike Meinhof.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Ulrike Meinhof, 0 åbne breve

Om Ulrike Meinhof
Ulrike MeinhofUlrike Marie Meinhof (7. oktober 1934 i Oldenburg – 9. maj 1976 i Stuttgart) var tysk journalist og venstreekstremistisk terrorist. Meinhof regnes som én af grundlæggerne af Rote Armee Fraktion, også kendt som Baader-Meinhof gruppen. Meinhof blev tidligt en del af den tyske anti-atomvåben bevægelse og var redaktør af den ventreorienterede avis Konkret. Hun giftede sig i 1961 med kommunisten Klaus Rainer Röhl, med hvem hun 21. september 1962 fik døtrene Bettina og Regine. Efter skilsmisse fra Röhl i 1968 blev Meinhof tilknyttet venstreekstremistiske grupper i Berlin. I 1970 hjalp hun Andreas Baader med at flygte fra fængslet, og efterfølgende deltog hun i bankrøverier og sprængning af bomber ved industrianlæg og amerikanske militærbaser. Gruppen blev kendt som "Baader-Meinhof-gruppen", selvom det er tvivlsomt, om Meinhof kan regnes som leder af gruppen. Meinhof skrev mange af gruppens manifester og erklæringer, hvor hun bl.a. fordømte udnyttelse af den jævne mand og den indbyggede imperialisme i det kapitalistiske system. Meinhof blev arresteret i 1972 i Langenhagen og idømt 8 års fængsel. Mens hun sad i Stammheim-fængslet ved Stuttgart, blev hun yderligere anklaget for fire mord og 54 mordforsøg, men i 1976 hængte Meinhof sig i cellen, inden sagen nåede at komme for retten. Efter hendes død opstod der den teori, at Meinhof i virkeligheden blev myrdet af den tyske stat.
Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. ► Ulrike Meinhof om Kiao

Ulrike Meinhof film med Biograf.Kiao Cinema Hele ark film Ulrike Meinhof

Berømtheder > U > Ulrike Meinhof