Viggo Mortensen

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Viggo Mortensen.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Viggo Mortensen, 0 åbne breve

Om Viggo Mortensen
Viggo MortensenViggo Peter Mortensen Jr. (født den 20. oktober 1958 i Manhattan, New York) er en amerikansk-dansk oscarnomineret skuespiller, musiker, digter, maler og fotograf.
Viggo Mortensen blev født i New York, men boede i løbet af sin barndom derudover i både Argentina, Venezuela og Danmark. Hans mor er amerikaner mens faderen er fra Danmark. Han har herudover også to brødre, Walter og Charles Mortensen. Han var i 10 år gift med skuespillerinden Exene Cervenka og sammen har de sønnen Henry Mortensen.
Viggo Mortensen fik sin skuespilleropdragelse i New York, hvor han arbejdede som tjener og bartender ved siden af skolen. Hans gennembrud kom i 1985, hvor han havde en mindre rolle i Peter Weirs film Vidnet (Witness).
I mange år havde han flere roller i film og på teatre, men hans store gennembrud kom i 2001, hvor han spillede Aragorn i Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi. Rollen tog han nok kun på grund af sin søn, Henry: Peter Jackson ringede dagen inden de skulle i gang med at optage scener til Eventyret om Ringen, da den skuespiller de havde castet til Aragorn viste sig at være for ung, til Viggo og spurgte ham, om han ville have rollen som Aragorn. Viggo sagde, at han ville tænke over det, men var egentlig ikke meget for det, da han ikke ville være så længe væk fra Henry. Men Henry var en stor fan af Ringenes Herre, og sagde til Viggo at han skulle sige ja tak til rollen, og dette har været et klogt valg, da det gjorde ham verdensberømt.
Viggo Mortensen har både amerikansk og dansk statsborgerskab.
I 2008 blev han nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for Eastern Promises.

Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. ► Viggo Mortensen om Kiao

Viggo Mortensen film med Biograf.Kiao Actor i følgende film: Cinema Hele ark film Viggo Mortensen

Berømtheder > V > Viggo Mortensen