Mikael Wiehe

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Mikael Wiehe.

Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Mikael Wiehe, 0 åbne breve

Om Mikael Wiehe
Mikael Christian Wiehe (født 10. april 1946 i Stockholm) er en svensk musiker, komponist og forfatter. Han – som er erklæret socialist – var en af forgrundsfigurerne i den politiske rockmusik i 1970'erne og 1980'erne, hvor han også havde et stort publikum i Danmark.
Med en dansk far og en svensk mor voksede Mikael Wiehe op i København og Malmö. Fra 1964 var han i nogle år med i både jazz- og poporkestre. I 1970 dannede han sammen med Björn Afzelius og Peter Clemmedson Hoola Bandoola Band, som i sin seksårige eksistens udgav fem LP'er. Siden var han med i forskellige grupper, hvor han bidrog med venstreorienterede sange, som ofte kombinerede politisk agitation med ægte poesi. Musikalsk og sprogligt har han især været inspireret af Bob Dylan, af hvis sange Wiehe har oversat et par stykker.
I 1976 skabte han Kabaréorkestern, i 1981-1982 Mikael Wiehe, Nyberg, Franck och Fjellis og 1983-1984 Mikael Wiehe & Co. 1986-1987 dannede han sammen med Afzelius en duo.
Fast forankret i sin politiske overbevisning har Wiehe i sine sange som initiativtager til og deltager i støttearrangementer vist solidaritet med verdens undertrykte folk. Han har i 2007 optrådt ved en støttefest for den cubanske revolution. I modsætning til andre, der anser Castrostyret som et kommunistisk diktatur, mener Wiehe at "revolutionen er en ønskværdig logik", og at ingen anden nation i Mellemamerika har det bedre med menneskerettighederne. I en artikel i Dagens Nyheter giver han sit syn på Cuba.
Samtidig har han i stigende grad inddraget sine private livserfaringer om kærlighed og forældreskab i teksterne.
Fodnotefejl: <ref>-tags findes, men ingen <references/>-tag blev fundet
Ifølge Wikipedia. ► Mikael Wiehe om Kiao

Mikael Wiehe film med Biograf.Kiao Actor i følgende film: Cinema Hele ark film Mikael Wiehe

Berømtheder > M > Mikael Wiehe