Clint Eastwood

Stadig intet bogstav for den pågældende person, kan du være den første til at skrive et åbent brev på dansk til Clint Eastwood.





Du vil blive underrettet via e-mail svar til Deres brev. Bogstaverne inkluderer en e-mail-adresse ugyldig, for mange stavefejl, bagvaskelse eller kommentarer i strid med loven vil blive slettet.

Clint Eastwood, 0 åbne breve

Om Clint Eastwood
Clint EastwoodClinton "Clint" Eastwood jr. (født 31. maj 1930) er en amerikansk skuespiller og filminstruktør. Eastwood brød igennem som western-skuespiller i tresserne, først i tv-serien Rawhide, siden som Manden uden navn i Sergio Leones Spaghettiwesterns. Siden blev han berømt i roller som i filmatiseringen af Alistair MacLeans Ørneborgen (1968), og ikke mindst Dirty Harry-seriens film (1971-1988), hvor Eastwood spiller den hårdkogte betjent, Harry Callahan. En anden politifilm fra 1968 "Coogans Bluff," hvor han spillede en ranger fra Arizona, der skal finde en undsluppen forbryder i New York, dannede grundlag for tv-serien McCloud. Desuden vil han på en måde vende tilbage som Harry i et computerspil hvor han lægger stemme og udseende til figuren. Han debuterede som instruktør i 1971 med gyseren "Mørkets melodi," hvor han selv spillede hovedrollen. Han instruerede herefter flere film af svingende kvalitet sideløbende med at han fortsatte som skuespiller både i egne og andre instruktørers film. På et tidspunkt begyndte han at prikke hul i det hårdkogte image han havde fået via "Manden uden navn" og Dirty Harry. Det var allerede så småt begyndt i "En mand, syv kvinder" i 1971 instrueret af Don Siegel, hvor han får amputeret et ben og dør til sidst. Siden nuancerede han i 1976 westernfiguren i "Øje for øje" og i løbet af 1980'erne spiller han i en række komedier, og 1982 instruerer han og spiller hovedrollen i "Honky Tonk Man" om en tuberkuloseramt countrysanger og -sangskriver, der dør i filmens slutning efter at have fået indspillet en debutplade. I halvfemserne fik Eastwood sit gennembrud som filminstruktør med western-filmen Unforgiven (1992), hvor han selv spillede hovedrollen. Filmen gav ham bl.a. to Oscar for bedste instruktion og bedste film. Her prikker han for alvor hul i det hårdkogte image ved at skildre volden lige så grusom som den er. Siden har han instrueret flere film, også i andre genrer, heriblandt Mystic River (2003) og Million Dollar Baby (2004) hvor han også selv spiller en hovedrolle. Ved siden af filmkarrieren har Clint Eastwood også udgivet musik, og han blev i 1986 valgt som borgmester i Carmel-by-the-Sea, Californien, hvor han blev i embedet i to år. Han er desuden en stor kender af jazz og blues, hvilket fik ham til at instruere en biografisk film om saxofonisten Charlie Parker og et enkelt afsnit af Martin Scorseses dokumentarserie om bluesmusik, hvor Eastwoods bidrag var om pianisterne indenfor blues.
Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. ► Clint Eastwood om Kiao

Clint Eastwood film med Biograf.Kiao Direktør i følgende film: Cinema Hele ark film Clint Eastwood

Berømtheder > C > Clint Eastwood